Dinnyekoktl
![](http://www.nosalty.hu/files/recept_kepek/Dinnye%20kokt%C3%A9l.jpg)
hozzvalk 6 fre
elkszts
- A gymlcskbl magmentes golykat metsznk ki.
- A bort sszekeverjk a plinkval s a gymlcsre ntjk.
- Htben 3-4 rt llni hagyjuk.
- Hidegen tlaljuk.
Frapp
![](http://www.nosalty.hu/files/recept_kepek/frapp%C3%A9.jpg)
hozzvalk 2 fre
- 2 kk nescafe
- 4 kk cukor
- 1/2 dl hideg vz
- 2 szem jgkocka/ kevs trt jg
- 2 dl tej/ vz
- 1 gombc vanliafagyi (tetszleges)
Habostshoz:
- shaker/ capuccino habost/ kisebb csavaros befttes veg
Tlalshoz:
- szvszl
- fagyi esetn hossz kanl
elkszts
- Shakerben a kvt, cukrot s a fl dl vizet alaposan sszerzzuk.
- 3 dl-es pohr aljra jeget szrunk, majd rtesszk a habot elosztva.
- 1 dl tejjel vagy hideg vzzel, ki mivel szereti, vatosan felntjk.
- Szervrozzuk.
- A fagyis vltozatnl a gombcot a jgre tegyk, utna a kvs hab s a felnts.
Bodzaszrp
![](http://www.nosalty.hu/files/recept_kepek/bodzasz%C3%B6rp.jpg)
hozzvalk 12 fre
- 7-8 tenyrnyi bodzavirg
- 60 dkg cukor
- 2 db citrom
- 2 dkg citromsav
- 5 l vz
- csipetnyi s
elkszts
- Idegen anyagokat (bogr) eltvoltjuk a virgzatrl. Nem mossuk, hogy az rtkes virgport, ami a finom zamatt adja a szrpnek, ne vesztsk el.
- Zomncozott fazkba beletesszk az anyagokat. Citromot krmkefvel kisuvickolva, karikra vgva! sszekeverjk, s lefedve hvs helyen 48 rt llni hagyjuk. (Naponta 1x-2x megkavarjuk!)
- vegekbe szrjk, s htszekrnyben troljuk fogyasztsig. Nhny htig trolhat.
- zls szerint hgtjuk vzzel/ sznsavas vzzel.
Mlns limond
![](http://www.nosalty.hu/files/recept_kepek/m%C3%A1ln%C3%A1s-limon%C3%A1d%C3%A9.jpg)
hozzvalk 8 fre
- 30 dkg mlna
- 15 dkg ndcukor
- 1 citrom
- 2,5 dl vz
elkszts
- A mlnt a cukorral, a felkockzott citromhssal s a vzzel, kevregetve felforraljuk.
- Flretesszk hlni.
- Finom lyuk szrn tszrjk (egy kanl htuljnak a segtsgvel, hogy csak a magok maradjanak a szrben).
- Poharakba ntnk a mlns cukorszirupbl, zls szerint felntjk sznsavas-, vagy mentes vzzel, jgkockkat tesznk bele, s mr szrcslhetjk is a frisst italt.
BODZA DIT
Hozzvalk: 50 dkg cukor, csipetnyi s, 2 doboz citromptl, 2 citrom karikkra vgva, 5 - 6 tenyrnyi bodzavirg.
5 literes vegbe tenni, vzzel teletlteni,48 rig llni hagyni, leszrni s htbe tenni.10 napig fogyaszthat.
BL
Hozzvalk: mirelit gymlcs, vagy beftt,(mlna, szamca, anansz, meggy, narancs) citrom, mazsola, zesteni mzzel vagy porcukorral, 1 veg vrs bor, 2 dl vodka, 2 dl rum, fogyaszts eltt 1 veg behttt pezsg
MEGGY BEFTT
Hozzvalk: 1 kg meggy kimagozva, 30 dkg cukor, 2 cl ecet, 2 gr tartst
Egy napig llni hagyjuk, msnap vegekbe tltjk lezrjuk.
MEGGY BOR
A meggyet maggal egytt meggyrjuk s 2-3 napig llni hagyjuk, utna kiprseljk a levt.
Sima bor: 1 liter meggy l, 3 liter vz, 1 kg cukor
Desszert bor: 1 liter meggy l, 2 liter vz, 90 dkg cukor
Az sszelltott levet vegekbe tltjk, gy hogy 1/5 rsze szabadon maradjon, tllel letakarjuk s hagyjuk, hogy durvn kiforrjon. Ha a durva forrs lell tszrjk ballonba s parafa dugval lezrjuk, melybe egy manyag csvet helyeznk. A cs msik vgt egy pohr vzbe helyezzk. Ha ksz tszvjuk, beszvjuk.
NARANCS DIT
Hozzvalk: 7 liter viz,30 dkg cukor,40 dkg srgarpa 1 liter vzben puhra fzve, tpaszrozva,0,5 liter citroml,1 veg Piroska narancs szrp.
A vizet felforraljuk a cukorral, ha kihlt hozzadjuk a turmixolt srgarpt, citromlevet, szrpt.
WHISKY
3 dl tejet sszekevernk 1 csomag tejsznhab porral. Hozzadunk 1 dl tejsznt, 4 evkanl nutellt s 1,5 dl konyakot. Habvervel felverjk. |