receptek
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Húsok

Fűszeres csirkemáj

 

 

hozzávalók 2 főre 

  • 35 dkg csirkemáj
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 tk őrölt római kömény
  • 1/2 tk őrölt koriandermag
  • 1/2 tk fűszerpaprika
  • 1/4 tk frissen reszelt szerecsendió
  • 1 kk só
  • 1 kk frissen tört fekete bors

sütéshez

  • 3-4 ek olívaolaj

tálaláshoz

  • mentalevélkék
  • sópehely

 

elkészítés 

  1. A májat megtisztítjuk, leszárítjuk és félbe-, vagy negyedekbe vágjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk és belekeverjük a fűszereket.
  3. A fűszeres lisztbe hempergetjük a májakat (a felesleges lisztet jól lerázzuk róluk).
  4. Öntöttvas serpenyőben felhevítjük az olívalajat és több adagban kisütjük a májat: nagy lángon, kevergetve, 4-5 percig pirítjuk. (Akkor jó, amikor kívül jól megpirult, de belül még puha.)
  5. Egy-egy kisebb mentalevél kíséretében fogpiszkálóra tűzzük a májakat, tálra rendezzük, meghintjük finom sópelyhekkel és így tálaljuk.

 

 

 

Zsebes csirkemell

 

 

hozzávalók 4 főre 

Csirkemellhez: 

  • 2 nagy filézett csirkemell (kb 1kg)
  • 45 dkg mirelit zöldségkeverék (répa, karfiol, brokkoli)/ ugyanennyi friss
  • 10 dkg füstölt sajt (pl.Karaván)
  • 25-30 dkg bacon
  • kis só
  • kevés olaj

Sajtmártáshoz:

  • 2 tubus tömlős sajtkrém (pl.Camping)
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt 
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 kk apróra vágott tetszés szerinti zöldfűszer
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • pici száraz fehérbor (tetszőleges)

elkészítés 

  1. Sós vízben blansírozzuk a zöldségeket.
  2. A csirkemellekre fóliát teszünk, és kb. kisujjnyi vastagra klopfoljuk, mindkét oldalát kissé sózzuk.
  3. Olajjal kikent tepsibe beletesszük a bacont, ráhelyezzük a két húst, majd a húsok egyik felére ráhalmozzuk a tölteléket: a főtt zöldséget és a csíkokra vágott sajtot.
  4. Ráhajtjuk a hús másik felét, majd a szalonnacsíkokat, ebből a tetejére is teszünk, majd körben a széleket fogvájóval rögzítjük.
  5. Alufólia alatt sütjük 50 percig olajozott tepsiben,1 dl vizet is önthetünk alá.
  6. A sütés végén vegyük le a fóliát 10 percre, hogy szépen piruljon.
  7. Amíg sül, elkészítjük a sajtmártást.
  8. Egy kisebb edényben megolvasztjuk a sajtokat, majd kb.1 dl főzőtejszínnel hígítjuk mártás sűrűségűre.
  9. Fűszerezzük. A főzőtejszín egy részét helyettesíthetjük borral.
  10. A megsült húst 15 percig pihentetjük, majd a szósszal tálaljuk.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

 

 

 

Brassói aprópecsenye

 

 

 

hozzávalók 5 főre 

 

elkészítés 

  1. A felkockázott hagymát olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst, amit fehéredésig pirítunk.
  2. Sózzuk, és borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a többi fűszert is, és meglocsoljuk a borral. (Én imádom, ahogy belefő az aromája.)
  3. Közepes lángon főzzük, miután felforrt. Mire elpárolog a nagyja a víznek, addigra kb. megpuhul a hús is. (Nem hagyom teljesen elpárologni, hagyni szoktam egy kis szaftját.)
  4. A felkockázott krumplit külön megsütjük, majd sózzuk, és a kettőt összekeverjük.

 

 

Gyors tepsis burgonya debrecenivel

 

 

hozzávalók 6 főre 

  • 1 kg közepes burgonya
  • 5 db közepes hagyma
  • szárított petrezselyemzöld
  • bors
  • pirospaprika
  • szárított majoranna
  • ételízesítő
  • olaj
  • 2 cs csemege debreceni kolbász

 

elkészítés 

  1. A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk.
  2. Tepsibe fektetjük, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majorannával. Majd meglocsoljuk kevés olajjal, és átforgatjuk, keverjük, hogy mindenhol egyenletesen eloszlassuk a fűszereket.
  3. Előmelegített sütőben majdnem puhára sütjük kb. 15 perc alatt. Néha átforgatjuk.
  4. Amikor már majdnem puha a burgonya, rádobjuk a karikára vágott kolbászokat, és még 10 -15 percig sütjük, hogy átsüljön a kolbász is.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

 

Vörösboros sült oldalas

 

hozzávalók 4 főre 

 

elkészítés 

  1. A húst a csontok mellett szeletekre vágjuk.
  2. A paprikakrémet porcelántálba nyomjuk.
  3. A fokhagymát átnyomjuk, és belekeverjük.
  4. Borsot szórunk bele ízlés szerint, és pár ek olajjal elkeverjük.
  5. A húst jól bekenjük a kikevert páccal, és jól beleforgatjuk.
  6. Lefóliázzuk, és hűtőbe tesszük. Legjobb, ha este elkészítjük, és másnap sütjük.
  7. A sütéshez az edényt kiolajozzuk, és a pácból kiszedjük a húst, egymás mellé rakjuk.
  8. Enyhén megsózzuk. (A paprikakrém sós, ezért nem nagyon kell sózni.) Felöntjük a vörösborral, letakarjuk alufóliával.
  9. 1 órát sütjük letakarva, majd levesszük róla a fóliát. Addg sütjük, míg szép piros-ropogós lesz.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses

Boros, fűszeres sült csirkecombok

hozzávalók 4 főre 

  • 4 db csirkecomb
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 6 dkg vaj
  • 6 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 késhegynyi szárított rozmaring
  • 2 késhegynyi szárított kakukkfű
  • 1,2 dl száraz fehérbor
  • 1 púpos tk só

elkészítés 

  1. A csirkecombokat megmossuk, besózzuk és félretesszük.
  2. A tűzálló tálat kibéleljük a szalonnaszeletekkel, amiből 2 db-ot félreteszünk.
  3. A vajat habosra keverjük.
  4. A petrezselyem zöldjét nagyon apróra vágjuk és belekeverjük a vajba.
  5. A fokhagymát, fokhagyma préselőn átnyomva szintén a vajhoz adjuk, valamint a rozmaringot és a kakukkfüvet is, és jól összedolgozzuk.
  6. A csirkecombokon a bőrt fellazítjuk és a fűszeres vajat egyformán elosztva alásímítjuk.
  7. A tál közepére fektetjük a combokat és kétoldalon mellé az újhagymákat.
  8. 1-1 fél szelet bacont a combokra fektetünk, majd aláöntjük a bort és alufóliával lefedjük a tálat.
  9. Előmelegített sütőben 25 percig 200 C°-on pároljuk.
  10. Levesszük az alufóliát és további 30 percig sütjük, míg szép piros lesz. Időnként a saját levével locsolgatjuk.

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hányan vagyunk
Indulás: 2006-06-06
 
Óra
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Naptár
2016. Június
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
<<   >>
 

Szexi csinoslányok és popok! --------klikk--------- !!!!!!!!!!!    *****    Szirének éneke! Bûnügyi kalandregény. Izgalom és rejtély egy kötetben! Szirének éneke!    *****    Ha új ismeretekre vágysz, ha tanulni szeretnél - egy lehetõséget kínálok, amiért fizetned sem kell!    *****    Olvass kritikákat televíziós és sorozatos párosokról! Ismerj meg új kedvenceket! Ha valami igazán egyediségre vágysz!    *****    Magyarország egyetlen MARC MARQUEZZEL foglalkozó rajongói oldala. Gyere és ismerd meg a MOTOGP tehetséges versenyz&#245;jét.    *****    Két lány kreatív mûhelye és fantázia világa. Rajzok, írások, szerepjátékok. Minden, amit a saját kezükkel építettek fel.    *****    tamás a név - egy fiú blogja    *****    Két lány kreatív mûhelye és fantázia világa. Rajzok, írások, szerepjátékok. Minden, amit a saját kezükkel építettek fel.    *****    Medencék, kerti tavak fóliázása és szigetelése    *****    Magyarország egyetlen MARC MARQUEZZEL foglalkozó rajongói oldala. Gyere és ismerd meg a MOTOGP tehetséges versenyzõjét.    *****    ZARA LARSSON - Az egyetlen mûködõ G-Portálos oldal az énekesnõrõl! Hírek, cikkek, érdekességek, interjúk várnak Rád!    *****    AGICA-STORIES - életem történései egy blogban, EXTRÁK IS - SMAGICA BLOGJA    *****    Bobcat szerelék, felújítás, javításhoz szükséges alkatrészek, törõfej, kanál, raklapvilla, gumi, gumilánctalp, olaj stb    *****    Vegyél részt te is a nyár egyik legpörgõsebb fesztiválján! Játssz a G-Portállal és nyerj hetijegyet az EFOTT-ra!    *****    Rheya királyság fõvárosa, a királyi család székhelye. Voltaképpen olyan, mint egy szikrázó erõd. Vajon a pompa valódi?    *****    csapszûrõ    *****    ANTROPOMORF ÁLLATOK | ANTROPOMORF ÁLLATOK | ANTROPOMORF ÁLLATOK | ANTROPOMORF ÁLLATOK | ANTROPOMORF ÁLLATOK    *****    Újúlt erõvel ismét itt a FIFTY-SHADES! Látogass el az Ötven-árnyalat trilógiával foglalkozó honlapra és informálódj!    *****    MOSOLYOGNI kell komám! - az ÉLET Magazinban megjelent írásom ITT is olvasható!    *****    Occso bolyler.elado!!! tárolóbolyler röl van szó kipucolt kitakaritot nagyon keveset használt jo álapotu szivagyuval