receptek
 
Hrlevl
E-mail cm:

Feliratkozs
Leiratkozs
SgSg
 
Dival,mandulval mkkal kszlt

Macskaszem recept

 

 

hozzvalk 4 fre 

Tszthoz:

  • 50 dkg liszt
  • 4 tojssrga
  • 15 dkg margarin
  • kb. 2 kvspohr tej
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg leszt

Tltelkhez:

  • 20 dkg darlt dibl
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs vanlis cukor
  • 4 tojsfehrje kemny habja
  • 1 kg magozott meggy
 

elkszts 

  1. A  tszthoz valkbl kzepesen lgy tsztt gyrunk s ngy cipt ksztnk.
  2. A cipkat kinyjtjuk tglalap alakra s a kt szlt megszrjuk zsemlemorzsval, s sorbarakjuk a meggyet. Feltekerjk mindkt oldalon s a kzepn kicsi res rszt hagyunk.
  3. Az res rszbe tltjk a habos dikrmet (ehhez a cukros tojsfehrjehabba forgatjuk vatosan a darlt dit).
  4. A tsztacsk kt oldalt megkenjk tojssrgval s mehet az elmelegtett stbe.
  5. Kihlve szeleteljk.
stsi hfok: 180 C
stsi md: alul-fell sts
tepsi mrete: 30x30 cm

Bejgli

 

Hozzvalk: 55 dkg liszt, 25 dkg margarin, 3 tojssrgja, 3 dkg leszt, 1,5 dl tej, 0,5 dl  rum, 8 dkg cukor, s. 

Sts eltti este a lisztet elmorzsljuk a margarinnal, hozzadjuk a tojs srgkat, a langyos tejben felfuttatott lesztt, a rumban feloldott cukrot s egy csipet st. Jl sszedolgozzuk s a ksz tsztt htbe tesszk. 

Mktltelk: 20 dkg mk, 2 evkanl mz, 12 dkg cukor, 1,5 dl tej, 5 dkg mazsola, 1    citrom reszelt hja. A cukorral elkevert darlt mkot tejjel leforrzzuk, hozzadjuk a mazsolt, a mzet, a reszelt citrom hjt. Htbe tesszk. 

Ditltelk: 20 dkg di, 2 evkanl sr baracklekvr, 12 dkg cukor, 1 dl tej, 5 dkg mazsola, 1 narancs reszelt hja, 3 dkg reszelt csokold, 0,5 dl rum. A cukorral elkevert darlt dit tejjel leforrzzuk, hozzadjuk a mazsolt, a lekvrt, a reszelt narancshjat, a reszelt csokoldt s a rumot. Htbe tesszk. 

Msnap a tsztt ngy rszre osztjuk s lisztezett deszkn kb. 3 mm vastagra nyjtjuk. A tsztt a tltelkkel megtltjk. tojssal bekenjk  s kb. 1 rig pihentetjk, utna ismt megkenjk tojssal, villval megszurkljuk s kb. 1 ra alatt megstjk. 

BEJGLI II.

 

Hozzvalk: 1 kg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg zsr, 60 dkg cukor, 1 dkg leszt, 2 tojs, 2 dl tej, s 

A lisztet elmorzsljuk a vajjal, a zsrral valamint 8 dkg cukorral. Az lesztt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, s a tszthoz vegytjk. Hozzadunk egy tojst, kshegynyi st. Az egszet jl tgyrjuk s hideg helyen nhny rn t pihentetjk. Ezt kveten 6 egyenl rszre osztjuk, s cipkba formljuk, s tglalap alakra kinyjtjuk. A sr tltelket lapos kssel egszen a tszta szlig kenjk, a keskenyebbik oldalon kb. 1 cm-t visszahajtunk a tsztbl, s felsodorjuk. 

Gyengn kizsrozott tepsibe rakjuk a megtlttt bejgliket, tojssal megkenve ½ rig meleg helyen tartjuk, ismt megkenjk, s ezt kveten hideg helyre tesszk addig, amg a tojs megszrad. Mrskelten meleg stben kb. 35-40 percig stjk. gy szp mrvnyos lesz. 

Mktltelk: 26 dkg cukorbl, 2,5 dl vzzel szirupot fznk, amellyel leforrzzuk a mkot, majd hozzkevernk 5 dkg mazsolt, kevs reszelt citromhjat, esetleg 1-2 hmozott, reszelt almt, ettl lazbb lesz a tltelk. 

Ditltelk: 22 dkg cukorbl, 2 dl vzzel szirupot fznk, amellyel leforrzzuk a darlt dit, majd hozzkevernk 5 dkg mazsolt, kevs reszelt citromhjat, s 4 dkg zsemlemorzst vagy bzacsrt. 

BCSI KOCKA

 

Hozzvalk: 15 dkg darlt di vagy mandula, 15 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 30 dkg vaj vagy margarin,1 citrom reszelt hja, 1 kiskanl rlt fahj. 

A hozzvalkat sszegyrjuk s 20 perc pihentets utn 2 egyforma tglalap alak lapra  kinyjtjuk. Villval megszurkljuk, vilgosra stjk.      

Krm: 30 dkg darlt di vagy mandula, 24 dkg porcukor, 6 evkanl rum, 1/2 dl tej. A krm anyagait felfzzk, majd megkenjk a tsztt. Mg melegen kockra vgjuk.  Porcukorral meghintjk.

BOHM SZELET

 

Hozzvalk: 35 dkg liszt, 1 csomag stpor, 1 tojs, 20 dkg margarin, 1 csomag vanlis cukor, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt hja s leve. 

A hozzvalk felhasznlsval tsztt gyrunk. A tszta ktharmad rszt egyenletesen elnyomkodjuk egy kikent tepsiben gy, hogy pereme is legyen, s barackzzel megkenjk.  

Tltelk: 3 tojssrgjbl, 5 dkg reszelt csokoldbl, 20 dkg porcukorbl, 10 dkg darlt mandulbl vagy dibl, 3 tojs fehrjjnek kemny habjbl tltelket ksztnk. A tltelket rkenjk a lekvros lapra. A maradk tsztbl rcsot ksztnk s befedjk vele a stemnyt. Tojssrgjval vastagon megkenjk s kzepesen meleg stben megstjk.

CSOKIS PITE

 

Hozzvalk: 20 dkg margarin, 20 dkg liszt, 2 tojssrgja, 1 evkanl vz, csipet s. 

A hozzvalkat jl sszedolgozzuk, s egy rt pihentetjk. Kt lapot nyjtunk, az egyiket a tepsibe helyezzk.  

Tltelk: 4 tojssrgjt habosra kevernk 20 dkg porcukorral, 3 evkanl kakaval. Hozzadunk 16 dkg darlt dit s 6 tojs kemny habjt.  A tltetket a tepsibe lv tsztra helyezzk, befedjk a msik lappal. Sts utn megszrjuk kakas cukorral, vagy mg forrn csokoldt reszelnk r.

DIKOSZOR

 

Hozzvalk: 12 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, 1 csipet s, 4 tojs, 18 dkg liszt, 2 csapott kvskanl stpor, 1 csomag vanlia pudingpor, 1evkanl citroml, 10 dkg darlt di. 

A margarint, a cukorral, a vanlis cukorral s a sval habosra keverjk. Hozzadjuk egyenknt a tojsokat, s a stporral, pudingporral elkevert lisztet. Vgl beledolgozzuk a citromlevet s a darlt dit. Az elksztett masszt kikent, lisztezett formba ntjk s 40 – 50 percig stjk.  

Krm: 30 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverjk. 3 tojsfehrjt 5 dkg porcukorral s 2 csomag vanlis cukorral kemny habb vernk. A tojshabot kanalaknt a vajas krmhez adjuk A krm ktharmad rszt fehren hagyjuk, s egyharmad rszbe 1 evkanl kakat kevernk.  

A kislt, kihlt tsztt hrom rszre vgjuk. A legals tsztalapot megkenjk a fehr krm felvel, rtesszk a kzps rszt s megkenjk a kakas krm egy rszvel, rtesszk a legfels rszt, s az egszet bevonjuk a fehr krm maradkval Az oldalt csoki reszelkkel, a tetejt a maradk kakas krmmel dsztjk. 

DIS-CSOKOLDS KEKSZ

 

Hozzvalk: 25 dkg liszt, kshegynyi stpor, s, 25 dkg cukor, 25 dkg darlt di, 10 dkg durvra vgott di, 2 tojs, 20 dkg margarin, 20 dkg tcsokold. 

A margarint kikavarjuk a cukorral s hozzadjuk a tojsokat. A lisztet sszekavarjuk a sval, stporral, a darlt dival s a tojsos krmhez adjuk, majd jl sszegyrjuk. A csokoldt 3-4 mm-es kockkra vgjuk s gyorsan a tsztba kavarjuk. Dinyi gmbket formzunk s stpaprral blelt tepsiben megstjk. 

DIS LINZER

 

Hozzvalk: 20 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 egsz tojs, egy mark cukor. 

Jl sszedolgozzuk, kt cipt ksztnk s hideg helyen 0,5 rig pihentetjk. A tsztt  kinyjtjuk s az egyik lapot flig megstjk, utna helyezzk r a tltelket. 

Tltelk: 6 tojsbl, 18 dkg cukorbl piskta masszt ksztnk, hozzadunk 18 dkg darlt dit s 1 citrom levt. Tetejre tesszk a msik lapot, villval megszurkljuk s kzepes meleg stben megstjk. Sts utn mg melegen vanlis cukorral bven meghintjk.

DIS-RCSOS

 

Hozzvalk: 50 dkg liszt, 8 dkg cukor, 3 evkanl mz, 1 kvskanl szdapor, 4 tojssrgja, 25 dkg margarin. 

A lisztet, a szdaport, a margarinnal sszedolgozzuk, majd hozzadjuk a mzet, a cukrot, a tojsok srgjt s jl sszegyrjuk. A tszta egy harmad rszt flre tesszk, a tbbi rszt kinyjtjuk. A kinyjtott tsztt tepsibe tesszk, s valamilyen lekvrral megkenjk. 

Krm: 40 dkg darlt di, 2 csomag vanlis cukor, 20 dkg porcukor, 4 tojsfehrje. A cukrot, a tojsfehrjvel kemny habb verjk, majd finoman belekeverjk a darlt dit s a vanlis cukrot. Az gy elksztett krmet a tsztra kenjk. A maradk tsztt elsodorjuk s bercsozzuk vele a stemnyt. Elmelegtett stben addig stjk, mg a rcsok srgulni kezdenek. Ha kihlt vanlis cukorral megszrjuk. 

DIS SZELET

 

Hozzvalk: 4 tojs, 30 dkg porcukor, 10 dkg darlt di, 10 kanl vz, 20 dkg liszt, 1 csomag stpor. 

A tojssrgjt a porcukorral, a darlt dival, a vzzel, liszttel s a stporral jl kikeverjk. Hozzadjuk a felvert tojsfehrjt. Kistjk. 

Krm: 3 dl tej, 3 evkanl liszt, 10 dkg darlt di, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin. A tejet a liszttel srre fzzk. Hagyjuk kihlni. A margarint, a porcukorral s a darlt dival habosra keverjk. A kt krmet sszedolgozzuk. A krmet a tsztra kenjk, tetejt csokold reszelkkel megszrjuk. 

DITORTA

 

Hozzvalk: 10 tojs, 30 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1 csomag stpor, 15 dkg darlt di. 

A tojsfehrjket kemny habb verjk, hozzadjuk a cukrot, a tojssrgjt, a lisztet, a stport s a darlt dit. 

Krm: 2 tojs, 40 dkg porcukor, 2-3 evkanl rum, 3 evkanl darlt di, 40 dkg margarin. 

A margarint habosra kavarjuk a porcukorral. A tojsfehrjt habosra kavarjuk s hozzadjuk a darlt dit, a tojssrgjt, s a rumot. A kt krmet sszeelegytjk. 


 
 
 
 

ELEFNT KNNYE

Hozzvalk: 6 tojs, 6 kanl cukor, 2 kanl bzadara, 2 kanl liszt, 4 dkg kaka, 1 kshegynyi stport

 

A tojsfehrjbl kemny habot vernk. A tojssrgjt a cukorral kikeverjk, hozzadjuk a bzadart, a lisztet, stport, kakat, s a tojsok kemny habjt. Ha a tszta kislt hosszban ketthajtjuk egy nyjtfra. 

Tltelk: 20 dkg darlt dit leforrzunk 5 kanl forr tejjel, s beletesznk 2 kanl cukrot 20 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra kevernk, s a kihlt leforrzott dival sszevegytjk. A krmmel megkenjk a tsztt, a nyjtfa helyre 2 bannt helyeznk. A stemny tetejt csoki mzzal lentjk.

FAGYLALT SZELET

 

Hozzvalk: 5 tojs, 20 dkg cukor, 10 kanl vz, 10 dkg darlt di, 20 dkg liszt, 1 csomag stpor. 

A tojs srgkat a vzzel, cukorral elkeverjk, hozzadjuk a darlt dit, lisztet, stport, s  vgl a tojsok kemny habjt. Paprral blelt nagy tepsibe ntjk, hogy vkony legyen. 

Krm:2,5 dl tejbl 3 kanl liszttel sr krmet fznk,kihtjk.25 dkg margarint, 15 dkg porcukorral, 3 tojssrgjval, 2 csomag vanlis cukorral habosra kevernk s a kt krmet sszeelegytjk.

Mz: 3 tojsfehrjbl gz felett 15 dkg porcukorral habot vernk. A tetejt csokold reszelkkel meghinthetjk.

FEKETE RZSA 

Hozzvalk: 60 dkg liszt, 10 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 1 tojs, 1 csomag stpor, kevs szdapor, tej. 

A hozzvalkat sszedolgozzuk annyi tejjel, hogy nyjthat tsztt kapjunk. A tsztt hat rszre osztjuk. Kt lapot kinyjtunk s kln-kln megstjk. A tbbi ngy lapot is kinyjtjuk s a tltelkkel megtltjk. Kzepes lngon arany barnra stjk s kihtjk.  

Mktltelk: 20 dkg mk, 2 evkanl mz, 12 dkg cukor, 1,5 dl tej, 5 dkg mazsola, 1    citrom reszelt hja. A cukorral elkevert darlt mkot tejjel leforrzzuk, hozzadjuk a mazsolt, a mzet, a reszelt citrom hjt.  

Ditltelk: 20 dkg di, 2 evkanl sr baracklekvr, 12 dkg cukor, 1 dl tej, 5 dkg mazsola, 1 narancs reszelt hja, 3 dkg reszelt csokold, 0,5 dl rum. A cukorral elkevert darlt dit tejjel leforrzzuk, hozzadjuk a mazsolt, a lekvrt, a reszelt narancshjat, a reszelt csokoldt s a rumot.  

Krm: 2 csomag tetszs szerinti pudingpor, 8 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor 

A pudingport a tejjel felfzzk s kihtjk. A margarint a porcukorral habosra keverjk s a kt krmet sszeelegytjk. Az egyik lapot megkenjk a krm felvel, erre rtesszk a tekercseket, majd ismt krm kvetkezik s befedjk a tsztalappal. zls szerint csokoldmzzal bevonjuk.

FLDNI

 

Hozzvalk: 60 dkg liszt, 38 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 1 dkg leszt, 2 dl hideg vz, 1 mokkskanl s, 1 tojs a kenshez. 

A tszthoz a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megszzuk, a cukorral, az sszemorzsolt lesztvel s a vzzel sszegyrjuk. A kiss ragacsos tsztt 1 rra a htszekrnybe tesszk. Ezt kveten ngy rszre osztjuk. Az egyik tsztt kinyjtjuk gy, hogy egy peremes tepsit kiblelhessnk vele. Villval megszurkljuk s elmelegtett stbe helyezzk. Kzepesen meleg stben kb 10 percig elstjk. Ugyangy mg egy lapot flig megstnk.  

Mktltelk: 25 dkg darlt mkot, 25 dkg cukrot, 1 citrom reszelt hjt s levt 1 dl tejjel sszeelegytnk s kis lngon lland kevers kzben addig melegtjk amg az egsz sszell. Ezutn belekevernk 10 dkg megmosott mazsolt. 

Ditltelk: 25 dkg darlt dit, 25 dkg cukorral, 1 dl szraz borral, fl citrom reszelt hjval s levvel sszeelegytnk s felfznk, majd 10 dkg megmosott mazsolt adunk hozz. 

Almatltelk: 60 dkg almt durvra reszelnk s gyorsan sszedolgozunk , 15 dkg cukorral, 3 dkg zsemlemorzsval, 1 citrom reszelt hjval. Csak a tszta kzvetlen tltse eltt ksztjk, hogy ne engedjen levet. 

Egy stpaprral blelt tepsibe belehelyeznk egy kinyjtott tsztalapot. A ditltelket vizes kssel rsimtjuk. Egy elsttt tsztalapot rfektetnk. Erre kerl a mktltelk, amit a msik elsttt tsztval befednk.  Rhelyezzk az almatltelket s az utols kinyjtott tsztalappal befedjk. A tszta tetejt a felvert tojssal megkenjk. Elmelegtett stben 30-35 percig stjk. Flidben a tetejt aluflival letakarhatjuk, nehogy meggjen. A tepsiben hagyjuk kihlni, msnap szeleteljk.

HUNGRIA SZELET

 

Hozzvalk: 5 tojs, 30 dkg porcukor, 10 evkanl vz, 20 dkg liszt, 1 csomag stpor, 10 dkg darlt di. 

5 tojssrgjt 30 dkg porcukorral s 5 evkanl vzzel kikevernk. Hozzadunk jabb 5 evkanl vizet s habosra keverjk, majd 20 dkg liszt, 1 csomag stpor, s a tojsok kemnyre vert habja kerl hozz. A masszt ktfel osztjuk, az egyik felbe 10 dkg darlt dit kevernk. A dis masszt a tepsi aljra ntjk, a pisktt a tetejre s lass tznl stjk. 

Krm: 2,5 dl tejet felfznk 3 evkanl liszttel. 10 dkg margarint habosra kevernk 20 dkg porcukorral, 2 evkanl rummal s 5 dkg darlt dival. A kt krmet sszeelegytjk s a kihlt tszta tetejre kenjk. Tetejt csokoldmzzal bevonjuk.

JETTY TORTA

 

Hozzvalk: 20 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 2 tojs, 1/2 csomag stpor, 30 dkg liszt. 

A porcukrot habosra keverjk a margarinnal, hozzadjuk a tojsokat, a lisztet s a stport. Paprral blelt tepsibe simtjuk, s aranysrgra stjk. Ha kihlt 1/3 rszbl hossz tglalapot vgunk, a tbbi rszt sszemorzsoljuk. 

Krm: 20 dkg porcukrot habosra kevernk 20 dkg margarinnal. Hozzadunk 20 dkg dit (elzleg nylon tasakban nyjtfval sszetrjk), 20 dkg mazsolt, 4 evkanl rumot, 4 evkanl darabos dzsemet, 5 dkg kakat, s az sszemorzslt tsztt. A tsztt gymlcszzel megkenjk, rtesszk a krmet s csokoldmzzal bevonjuk.

 

KARAMELL KOCKA

 

Hozzvalk: 70 dkg cukor, 6 dl tej, msfl kvskanl szdapor, 14 dkg margarin s annyi liszt, hogy knnyen nyjthat legyen. (kb. 65-70 dkg)

 

A cukrot megpirtjuk s felntjk a felforralt tejjel, jl elkeverjk. A masszt ktfel vlasztjuk. Az egyik felbe 14 dkg margarint, msfl kvskanl szdaport s annyi lisztet adagolunk, hogy knnyen nyjthat legyen. 3 lapot stnk belle. 

Krm: a massza msik felbe 20 dkg dit, 1 csomag vanlis cukorral kikevert 20 dkg  margarint tesznk, s a 5 tojs felvert habjt.

Mz: 5 tojssrgjt 20 dkg porcukorral kikevernk s a tszta tetejre kenjk, majd  durvra trt dival meghintjk.

LONDONI SZELET

 

Hozzvalk: 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 4 tojssrgja, 3 evkanl porcukor. 

A margarint a liszttel sszedolgozzuk, hozzadjuk a tojs srgkat s a porcukrot.    Kinyjtjuk s kikent tepsibe tesszk. Baracklekvrral megkenjk, a tetejre habos krmet simtunk s forr stben megstjk. 

Habos krm: 4 tojsfehrjbl kemny habot vernk, hozzadunk 20 dkg porcukrot,12    dkg darlt dit,1 citrom levt s reszelt hjt.

MACSKASZEM

 

Hozzvalk: 30 dkg liszt, 3 dkg leszt, 15 dkg margarin, 2 evkanl porcukor, 4 tojssrgja                          

A hozzvalk felhasznlsval sszegyrjuk a tsztt s kb 1/2 rig kelesztjk, 3 lapot nyjtunk belle.  

Tltelk: 4 tojsfehrjbl kemny habot ksztnk 20 dkg porcukor felhasznlsval.  Hozzadunk 20 dkg darlt dit s 1 csomag vanlis cukrot. A tsztalap kt oldalra meggyet helyeznk, a tsztalapot oldalt felhajtjuk, gy hogy a kzepre a distltelk elhelyezhetv vljon. Sts utn porcukorral megszrjuk. 

MAMUT SZELET

 

Hozzvalk: 4 tojs, 25 dkg cukor, 4 evkanl vz, 15 dkg liszt, 10 dkg darlt di, ½ csomag stpor. 

A tojsok srgjt kikavarjuk a cukorral s a vzzel. A lisztet sszevegytjk a stporral s a darlt dival, majd a kikavart tojshoz adjuk. A tojsok fehrjt felverjk s a tszthoz adjuk. Lisztezett, zsrozott tepsiben stjk. 

Krm: 2 dl tejben megfznk 4 evkanl bzadart. 25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral, 10 dkg darlt dival s 1 csomag vanlis cukorral. A krmet sszekavarjuk a kihlt fztt krmmel, adhatunk hozz rumot, vagy aromt. A krmet a tsztra kenjk. 

Mz: 10 vajat felolvasztunk, 10 dkg tcsokoldval s a tsztt bevonjuk vele. 

MKOS GUBA

Hozzvalk: 8 darab msnapos kifli (cifra kalcsbl is kszthetjk), 1 liter tej, vanlis cukor, 10 – 10 dkg darlt mk s porcukor sszekeverve , 10 dkg – 10 dkg darlt di s porcukor sszekeverve, tlalshoz reszelt citromhj, vanlis cukor.

 

A kifliket karikkra vgjuk, lentjk vanlis cukorral zestett forr tejjel. Ha kiss megszvta magt, szrkanllal kiemeljk, lecspgtetjk s kivajazott tepsibe rakjuk. Rtegenknt az egyik felt cukros mkkal, a msik felt cukros dival megszrjuk. Forr stben 10 – 15 perc alatt tstjk. Reszelt citromhjjal s egy kis vanlis cukorral mg finomabb tesszk tlalskor.  

ZGERINC

 

Hozzvalk: 10 dkg margarin, 14 dkg porcukor, 10 dkg tortabevon (t), 5 tojs, 14 dkg di vagy mandula, 8 dkg zsemlemorzsa, baracklekvr, vgott di vagy mandula. 

A margarint a porcukorral habosra keverjk. A tojssrgkat egyms utn hozzadjuk, amg a massza fehr nem lesz. Utna hozzadjuk az t tortabevont. A tojs fehrjt kemny habb verjk. A darlt dit, zsemlemorzst s fehrhabot a masszhoz adjuk. Ezutn a tsztt egy kivajazott, zsemlemorzsval kiszrt formba ntjk s lassan megstjk. Ha ksz a formbl kivve baracklekvrral vkonyan megkenjk.  

A csokold bevonathoz a 10 dkg margarint s a 12 dkg t tortabevont vzgz felett lland kevers mellett felolvasztjuk. A stemnyt bevonjuk vele, s vgott dival dsztjk.

PALERM SZELET

 

Hozzvalk: 6 tojssrgja, 6 evkanl cukor, 17 dkg margarin, 35 dkg liszt, 1 csomag stpor, kevs tej, 1 citrom reszelt hja s leve, 15 dkg darlt di. 

A tojssrgjt a cukorral s a margarinnal kikeverjk. Hozzadunk 35 dkg lisztet, stport, kb. 1 pohr tejet, s a citrom hjt. Jl kidolgozzuk s zsrozott, lisztezett tepsibe tesszk. Tejflbe mrtott kanllal eligaztjuk. Rtertnk 15 dkg darlt dit. 6 tojsfehrjbl 30 dkg porcukorral kemny habot ksztnk s a di tetejre simtjuk. Kzepesen meleg stben kb. 10 perc alatt ksz.

 

POZSONYI KOCKA

 
 

Hozzvalk: 20 dkg kockatszta, 20 dkg darlt mk, 2 dl tej, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 3 evkanl mz, 2-3 evkanl srgabaracklekvr, fl citrom reszelt hja, csipetnyi s a tltelkhez s 1 teskanl s a tszthoz. 

A tsztt a szoksos mdon, b ss vzben kifzm, majd lebltem, lecspgtetem, s az olvasztott vajra szedem. Jl sszekeverem.

Amg a tszta f, a tltelkhez a tejet felforralom, beleszrom a porcukrot meg a mkot, majd lland kevers kzben 2 percig forralom. Ezutn hozzadom a megmosott, szrtl letiszttott mazsolt, citromhjat, mzet. Csipetnyi sval zestem. A tzrl lehzva jl sszekeverem. Egy szgletes tzll tlba vagy tepsibe tertem a ftt tszta egyharmadt, s rkenem a mkos tltelk felt, majd kevs vzzel kenhetre hgtott srgabaracklekvrt kenek r. Erre rtertem a kvetkez rteg tsztt, amelyet ugyancsak befedek a mkos krmmel. jabb rteg baracklekvr utn elosztom rajta a harmadik tsztarteget. Kevs porcukorral megszrom, s az elmelegtett, forr stben piros krget stk a tetejre. Kockkra vgva knlom.

RSZEG IZIDOR

 

Hozzvalk: 4 tojs, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 1 csomag stpor, 2 evkanl kaka, 15 dkg liszt. 

A tojs srgkat a porcukorral, a margarinnal, kakaval jl kikeverjk. Hozzadjuk a liszttel elkevert stport s a tojsok felvert habjt.  

Tltelk: 25 dkg darlt dit, 15 dkg porcukorral, 1 dl rummal, kevs tejjel sszedolgozzuk s a kihlt tszta tetejre kenjk. 

Bevonat: 4 egsz tojst, 6 evkanl porcukorral, 1 evkanl kakaval gz felett srre fznk. Ha kihlt 25 dkg margarint adunk hozz. A bevonatot a tltetk tetejre rkenjk s csokoldt reszelnk r.

RUMBA SZELET

 

1.tszta: 7 tojssrgjt 15 dkg porcukorral kikevernk. 20 kg lisztet, 1/2 csomag stport hozzadunk s 2 lapot stnk belle. 

2.tszta: 7 tojsfehrjt kemny habb vernk s hozzadunk 1 cssze porcukrot, 1 cssze durvra trt dit megpirtva, 1 cssze reszelt csokoldt, 1 csomag mazsolt, 1/2 cssze zsels cukrot darabolva, 2 evkanl baracklekvrt s egy 1/2 csomag stport. Stlemezen lass tznl stjk. (ne szrtsuk ki) 

Krm: 20 dkg darlt dit egy kis tejjel leforrzunk. 20 dkg margarint kikevernk 15 dkg  porcukorral s hozzadjuk a leforrzott dit. 

sszellts: Srga lapra felkenjk a krm felt, erre bortjuk a tarka lapot, majd jra krm s a tetejre a srga lap. Tetejt porcukorral megszrjuk. Ha egy napot ll megpuhul a srga lap s knnyen szeletelhet.

 

RUMOS – DIS

 

Hozzvalk: 25 dkg rma margarin, 60 dkg liszt, 2 tojssrgja, 1 doboz tejfl, 20 dkg porcukor, 1 csomag stpor. 

A hozzvalkat sszedolgozzuk s 3 lapot stnk belle. 

Tltelk: 15 dkg cukorbl, 3 evkanl kakabl, 2 dl vzbl szirupot fznk. Belekevernk 10 dkg margarint, pici rumot s sszetrve az egyik tsztt, 2 csomag rumban megztatott mazsolt, egy j mark kimagozott meggybefttet, 20 dkg darlt dit. A tsztalapokat lekvrral megkenjk, kz tesszk a tltelket, tetejt csoki mzzal bevonjuk, vagy fztt tojshab 4 tojsfehrjbl 15 dkg cukorral. 

ZSERBSZELET

 

Hozzvalk: 60 dkg liszt, 30 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 dkg leszt, 1 dl tej, 2 tojssrgja, 1/2 dl rum, 1 mokkskanl s. 

Az lesztt a langyos tejen sszemorzsoljuk, befedjk s langyos helyen felfuttatjuk. A  lisztet, a margarint, a felfuttatott lesztt, a tojssrgkat, a cukrot, a rumot s a st  sszegyrjuk. Fl rai pihentets utn hrom darabba vgjuk. 

Tltelk: 40 dkg darlt dit, 40 dkg srgabaracklekvrt, 20 dkg cukrot sszeelegytnk. Az 

els cipt kinyjtjuk s egy kikent tepsibe fektetjk, erre rkenjk a tltelk felt, majd  rbortjuk a msodik lapot. Bekenjk a tltelk msik rszvel s befedjk a harmadik  lappal. A tszta tetejt felvert tojssal megkenjk s villval megszurkljuk. 1 rn t  pihentetjk. Ezutn ismt bekenjk felvert tojssal, s kzepes hfok stben kb. 45  percig stjk. A tetejt csokoldmzzal bevonjuk. 

 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Hnyan vagyunk
Induls: 2006-06-06
 
ra
 
G-Mail belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
Naptr
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints