receptek
 
Hrlevl
E-mail cm:

Feliratkozs
Leiratkozs
SgSg
 
Gymlcsel kszlt stemnyek

ALMATORTA

 

Hozzvalk: 20 dkg liszt, 15 dkg margarin, csipet s, 1 kvskanl cukor, 2 evkanl vz, 1/2 kg reszelt alma, 15 dkg cukor, 2 evkanl barackz, 1/2 kg vkony karikkra szelt alma, 3 dkg darlt di. 

A lisztbl, margarinbl, csipet sval, cukorral, vzzel j kemny tsztt gyrunk. Egy fl rig htszekrnyben pihentetjk. Kinyjtjuk, s kiblelnk vele egy kerek tortaformt gy, hogy oldala is legyen. A reszelt almbl 15 dkg cukorbl, kevs vzzel sr almaprt fznk. Ha kihlt a tsztra kenjk. Megkenjk 1 evkanl barackzzel, s 1/2 kg vkony karikkra szelt almval bebortjuk. Megkenjk 1 evkanl barackzzel, s rhintnk 3 dkg darlt dit. Elmelegtett stben kzepes lngon 30 percig stjk. Lehet tejsznhabbal is fogyasztani, mr aki brja.

ALMATORTA

 

Hozzvalk: 40 dkg liszt, 1 teskanl stpor, 20 dkg margarin, 12,5 dkg porcukor, 1 csipetnyi s, 2 tojs. 

A lisztet a stporral elvegytjk s a margarinnal, a cukorral, sval, s a tojsokkal sszegyrjuk. Letakarva kb. 30 percre hideg helyen pihentetjk. 

Tltelk: 1 kg alma, 1 citrom, 10 durvra vgott mandula vagy di, 10 dkg rlt mandula vagy di, 10 dkg mazsola, 10 dkg porcukor, rum vagy rumaroma. 

Az almkat meghmozzuk, negyedekbe vgjuk, maghzt eltvoltjuk s vkony szeletekre vgjuk. A citrom levvel a felszelt almt meglocsoljuk. Hozzadjuk a rumba vagy rumaroms vzben ztatott mazsolt, valamint az rlt s a durvra vgott mandult vagy dit s 10 dkg porcukrot. 

Az omls tszta 2/3 rszt kr alakra kinyjtjuk. Egy kikent kapcsos tortaformba helyezzk, gy hogy az oldalt is befedje a tszta. A tszta aljt villval jl megszurkljuk. Ezt kveten zsemlemorzsval vagy mzlivel megszrjuk. Az almatltelket belehelyezzk. A tszta szlt kicsit visszahajtjuk. A maradk tszta 2/3-d szintn kr alakra nyjtjuk s az almatltelkre helyezzk. A tsztaszleket jl sszenyomkodjuk. A tszta tetejt tojssrgjval megkenjk. A maradk tsztt kinyjtjuk s derelye szaggatval cskokat ksztnk s a tszta tetejt bercsozzuk.. A tsztarcsokat is lekenjk tojssrgjval. Elmelegtett stben 3 fokozaton kb. 50 percig stjk. 

ALMATORTA TEJFLS NTETTEL

 

Hozzvalk: 10 dkg tr, 4 evkanl olaj, 3 tojs, 1 csomag vanlis cukor, 5 dkg mz, 20 dkg liszt, 1 teskanl stpor, 3 kg alma, 6 dkg folykony mz, 1/8 liter tejfl 

A trt elkeverjk az olajjal, egy tojssal, a vanlis cukorral s a mzzel. Hozzadjuk a stporral elkevert lisztet. Tortaformba helyezzk, s hvs helyre tesszk. 

Az almt meghmozzuk, ngybe vgjuk, a maghzat eltvoltjuk. Hosszks szeletekre vgjuk, s krberakjuk a tsztn. 

A tortt forr stbe tesszk, s flig megstjk kb. 25 perc. Kt tojst a folykony mzzel s a tejfllel jl kikeverjk s rntjk a tortra, majd tovbb stjk, mg az ntet aranysznv vlik s kemny lesz. 

ALMS KRMES

 

Hozzvalk: 1,5 kg alma, 8 tojs, 18 dkg porcukor, 3 evkanl vz, 20 dkg liszt, ½ csomag stpor, 1 evkanl kaka. 

Aluflival kiblelnk egy tepsit. Az almt vkonyra leszeljk s szorosan a tepsibe    egyms mell lerakjuk. A tojsok srgjt a porcukorral s a vzzel habosra keverjk.    Hozzadjuk a lisztet, a stport s a kemnyre felvert tojshabot. Felt az almra simtjuk, majd  a maradkhoz kakat kevernk, s a srga rtegre kenjk.

Krm:½ liter tejet 2 csomag vanlis pudingporral felfznk. 30 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra kevernk, majd a kihlt pudinggal sszeelegytjk. A kihlt stemnyrl a flit lehzzuk s a krmet az alma tetejre kenjk. Utols mvelet, csokoldmzzal bevonjuk a stemnyt.

BANN SZELET

 

Hozzvalk: 4 tojsbl piskta, 7 db bann, 1 csomag vanlis pudingpor, 2,5 dl tej,1 kanl cukor, csokoldmz. 

4 tojsbl vkony pisktt stnk. A vanlis pudingport felfzzk a tejjel s a cukorral, ha kihlt a pisktra kenjk. Hosszban kettszelt bannokkal betertjk. Csokoldmzat  ksztnk s bevonjuk vele a stemnyt, ha kifagy a bannok krl szeleteljk, teht  csokolds bann formt nyernk. Csokoldmz helyett valamilyen gymlcs zselvel is nyakon nthetjk, gy is kivl 

CITROM SZELET

 

Hozzvalk: 50 dkg liszt, 14 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojssrgja, 1 csomag stpor, 1 citrom reszelt hja s kinyomkodott leve, kevs tej. 

A hozzvalkat jl sszedolgozzuk, s 4 rszre osztjuk. Az egyik lapot belehelyezzk a   tepsibe, megkenjk barackzzel s a  msik lappal befedjk. Kzepes lngon stjk. A msik kt lappal is ez a teendnk. 

Krm: 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 citrom reszelt hja s kinyomkodott leve, 1 egsz tojs. 2 egsz tojst, 4 kanl lisztet s 4 dl tejet felfznk s kihtnk, majd a kt krmet sszeelegytjk.

CSODATORTA A FEKETE ERDBL

 

Hozzvalk: 8 tojs, 20 dkg liszt, 1 csomag stpor, 24 dkg cukor, 8 evkanl vz, 4 dkg kaka. 

A hozzvalk felhasznlsval kakas pisktt stnk. 3 rszre vgjuk. 

Krm: 1 veg kimagozott meggyet, 10 dkg cukorral, 1 evkanl vzzel s 1 kvskanl fahjjal felfznk. 10 dkg margarint, 2 evkanl tkezsi kemnytvel kikavarunk s a meggyes rszhez adjuk, lass tzn felforraljuk. 2 csomag tejsznhabptl port 3 dl tejjel, 1 vanlis cukorral flig felvernk, majd 1 habfixlval kemnyre verjk.

    

Az els lapot megtltjk a meggyes krmmel, rhelyezzk a msik lapot, ezt megtltjk a tejsznhab felvel, majd rhelyezzk a harmadik lapot. A tortt teljesen bevonjuk a tejsznhab msik felvel. Nagyobb darabokra forgcsolt tortabevonval dsztjk az oldalt is. 

CSOKIS MEGGYES 

Hozzvalk: 25 dkg darlt keksz, 25 dkg darlt di, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 veg magvazott meggy, 8 tojs, 24 dkg liszt, 24 dkg cukor, 1 csomag stpor 

Egy mly tepsit az egsz margarinnal kikenjk. Rhelyezzk a magvazott meggyet s a darlt keksz, di s porcukor keverkt. 8 tojsbl pisktt ksztnk s ezzel befedjk, megstjk. Lisztezett deszkra bortjuk, mg melegen csokoldmzzal bevonjuk. 

GYMLCSKENYR

 

Hozzvalk: 12 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 12 dkg cukrozott gymlcs, 3 tojs, 3 dkg porcukor, 1 csomag vanlis cukor, 1 citrom reszelt hja. 

A vajat kiss megolvasztjuk, s simra keverjk a porcukor felvel. Egyenknt hozzkeverjk a tojsok srgjt s beletesszk az aprra vgott cukrozott gymlcst. A tojsok fehrjt kemny habb verjk a maradk cukorral, s a tszthoz keverjk. Vgl vatosan nehogy a hab sszetrjn, beleszitljuk a lisztet. Paprral kiblelt zgerinc formba ntjk s kzepesen meleg stben megstjk. A formbl deszkra bortjuk, s porcukorral megszrjuk. 

GYMLCSKENYR II.

 

Hozzvalk: 3 tojs, 5 evkanl liszt, 1 kvskanl kaka, 1 kvskanl mzeskalcs fszerkeverk, ½ citrom reszelt hja, ½ narancs reszelt hja, 4-5 szem di s fge, 1 bann, 1 kvskanl stpor, 3-4 evkanl kristlycukor, 2-3 evkanl kefir, 4-5 dkg margarin. 

A tojssrgjt a margarinnal, a cukorral, a kefirrel, a fszerekkel s a reszelt citrom s narancshjjal jl sszedolgozzuk. Belekeverjk a stporral elkevert lisztet s mg egyszer jl tdolgozzuk. A tojsfehrjt kemnyre verjk, s a tsztra ntve mg egyszer tdolgozzuk, hogy j krmes legyen. Hozzadjuk a kis kockra vgott bannt, fgt, dit. A masszt kikent zgerincformba ntjk s elmelegtett stben kb. 30 percig stjk. 
 

GYMLCSKENYR III. (karcsonyi) 

Hozzvalk: 40 dkg vegyes aszalt gymlcs (szilva, fge, datolya), 20 dkg mazsola, 25 dkg liszt, 1 csomag stpor, 4 tojs, 15 dkg vaj, 7,5 dkg mz, 1 evkanl reszelt citromhj, 1,5 dl tej. 

Az aszalt gymlcsket aprra vgjuk, sszekeverjk a puha mazsolval, s a lisztben elkevert stporral. A tojsok srgjt a lgy vajjal habosra keverjk, hozzadjuk a mzet s a citrom reszelt hjt. A lisztes gymlcsket s a tejet felvltva belekeverjk. Vgl hozzadjuk a felvert tojshabot. A stformt kivajazzuk  s zsemlemorzsval vagy darlt dival meghintjk. A stemnymasszt a formba simtjuk s elmelegtett stben kb 50-60 percig ( tprbig) stjk. 
 

GYMLCSRIZS MZZEL

 

Hozzvalk: 1 liter tej, 6 dl vz, 16 dkg rizs, 1/2 kg mz, 2 dl tejsznhab, 20 db kockacukor, 2 db narancs vagy citrom, 8 evkanl lekvr. 

A tej s a vz keverkben a rizst puhra fzzk, majd hozzadjuk a mzet, s llni hagyjuk. Ha mr langyosra hlt 2 dl tejsznhabot kevernk bele. Kzben a kockacukrokkal ledrzsljk a citrom vagy a narancs hjt, majd ezt a cukrot a lekvrral s 1 citrom levvel sszekeverjk s azt is belekeverjk a rizsbe. 

GYMLCSS STEMNY

 

Hozzvalk: 4 tojssrgja, 1 cssze porcukor,1 csomag vanlis cukor, 12 dkg margarin, 2 ppozott cssze liszt,1/2 csomag stpor, 1 cssze tej.    

A tojssrgjt a porcukorral habosra keverjk, hozzadjuk a vanlis cukrot s a margarint. Beledolgozzuk a lisztet, a stport s a tejet. A tsztt kikent, lisztezett tepsibe helyezzk, megszrjuk bzadarval. Rrakjuk az elksztett gymlcst (meggy, szamca, mlna, szibarack, szl). Forr stben hromnegyed rszig megstjk. A stbl kivve 4 tojsfehrjbl s 12 dkg porcukorbl kszlt kemny habot kennk r. Visszatoljuk a stbe s  kszre stjk. 

GYMLCSS STEMNY II.

 

Hozzvalk: 35 dkg liszt, 1 csomag margarin, 2 tojssrgja, 4 evkanl vz.    

A hozzvalkat jl sszegyrjuk s egy jszakn t hideg helyen pihentetjk. A pihentetett tsztt 2 lapra kinyjtjuk. Az egyik lapot belehelyezzk a kikent, lisztezett tepsibe, megszrjuk bzadarval. Egyenletesen rhelyezzk a tltelket, ami lehet meggy, alma vagy di. Megszrjuk zls szerint 1-2 mark cukorral. Befedjk a msik tsztalappal, villval megszurkljuk, s tojsfehrjvel megkenjk. Szlks dibllel is meghinthetjk. J meleg stben vilgosra stjk.

GYMLCSTORTA

 

Hozzvalk: 1 bgre liszt, 1/2 bgre cukor, 1/2 csomag stpor, 4 evkanl olaj, 2 evkanl tej, 2 egsz tojs. 

A stporral elkevert lisztet a fl bgre cukorral, az olajjal s a tejjel jl sszekeverjk, belentjk a kikent formba. Forr stben kzepes lngon kb. 1/4 rig stjk. 

A 1/2 evkanl zselatint vzbe ztatjuk. 2 dl vzben cukrot, citromot tesznk, felforraljuk, s  mg melegen a zselatinhoz keverjk. A tsztra a gymlcst rhelyezzk (ami lehet eper, mlna, meggy, szibarack, akrmi) s a langyos keverkkel lentjk.

ISTENI SZELET

Hozzvalk: 8 tojs, 8 evkanl porcukor, 8 evkanl liszt,  ½ csomag stpor, 2 evkanl kaka.

 

A hozzvalk felhasznlsval s 8 evkanl vzzel vizes pisktt stnk.  

Krm: 25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral habosra kevernk. 4 dl tejben 3 ppozott evkanl lisztet megfznk. Ha kihlt hozzadjuk a vajas krmhez, s beletesznk 1 veg kimagozott meggyet s 10 dkg vkonyra szeletelt dibelet s ½ dl rumot. 

Mz: 2 evkanl cukrot, 2 evkanl vizet, 2 evkanl kakat sszeforralunk s 2 dkg  margarinnal elkeverve a krm tetejre ntjk.

KONYAKTORTA

 

Hozzvalk: 12 tojsfehrje, 20 dkg cukor, 15 dkg darlt mk, 5 dkg liszt, 3 dkg reszelt citromhj, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 15 dkg di, 2 dl konyak, 25 dkg magozott meggy, l mandarin, kevs tejsznhab. 

A tojsfehrjket a cukorral kemny habb verjk, hozzadjuk a mkot, a lisztet, a reszelt citromhjat. Tortakarikba tltjk s kistjk, ha kihlt hrom lapba vgjuk. A krmhez a vajat a porcukorral habosra keverjk, hozzadjuk a konyakot, a 20 dkg darabolt magozott meggyet, a 10 dkg durvra trt dit s habosra keverjk. A tortt megtltjk a krmmel, gy hogy a tetejre s az oldalra is jusson. A oldalt bevonjuk darlt dival, a tetejt tejsznhabbal. Majd meggyszemekkel s mandaringerezdekkel dsztjk. 

MGLYARAKS

 

Hozzvalk: 8-10 db egynapos kifli, 3-4 tojs, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 5 dkg darlt di, a tojshabhoz 2-3 evkanl baracklekvr, 50 dkg alma, 1 citrom reszelt hja, 2 evkanl rum.

A kifliket vkony karikkra vgjuk. A tejben elkeverjk a tojsok srgjt, 4 evkanl cukrot, reszelt citromhjat, a rumot. Rntjk a felszeletelt kiflikre s 15-20 percig ztatjuk. Egy tzll tlat zsrral kikennk. A megztatott kifliket elkeverjk a mazsolval, a durvra trt dival, s a kikent tlba simtjuk. Az almt meggyaluljuk s fahjas cukorral elkeverve a tsztra helyezzk. Kzpforr stben kb. 40 percig stjk. A tojsfehrjt kemny habb verjk 2-3 evkanl cukorral s hozzadott baracklekvrral jl elkeverve, a mr megslt almra kenjk. Mrskelten meleg stben szp rzsasznre stjk. 

MGLYARAKS II.

 

Hozzvalk: 5 alma, 3 dkg vaj, 8 dkg cukor, 2 tojs, 1 citrom reszelt hja, 1 dl vz. 

Az almkat meghmozzuk, a maghzat eltvoltjuk, s a gymlcst felkockzzuk. Rntnk 1 dl vizet, s fed alatt puhra proljuk. Amikor az alma megproldott, belekeverjk a vajat, egy evkanlnyi cukrot, a tojsok srgjt s a citrom reszelt hjt. Egy tzll tlat kivajazunk, belehalmozzuk az alms ppet. A tojsfehrjket porcukorral kemny habb verjk, s az alma tetejre kenjk. Minl szablytalanabbra formzzuk a tojshabot, annl ltvnyosabb lesz a mglyaraks teteje. A tlat elmelegtett stbe stjk. Az alma mell szezonban rakhatunk ribizlit, magozott meggyet vagy brmilyen savanyks gymlcst, amely jl trsthat az almhoz. 

MEGGYES HABOS LEPNY

 

Hozzvalk: 5 tojs, 10 evkanl + 1 bgre cukor, 10 evkanl olvasztott zsr, 10 evkanl tej, 1 evkanl ecet, 1 csomag stpor, liszt, 1 evkanl kakapor, 1 kg meggy. 

A tojsok srgjt, a cukrot, a tejet, az ecetet s a stport sszedolgozzuk annyi liszttel, hogy gyenge galuskatsztt kapjunk. A massza felt kizsrozott, kilisztezett tepsibe ntjk, a msik felbe belekeverjk a kakaport s gy ntjk a tszta tetejre. Rszrjuk a kimagozott meggyet s csaknem kszre stjk. Kzben a tojsok fehrjt egy bgre cukorral gz fltt kemnyre verjk, s a tszta tetejre simtjuk, s rvid idre a stbe visszatoljuk.

MEGGYES PISKTA

 

Hozzvalk: 6 tojs,12 kanl forr vz, 30 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 1/2 csomag stpor,  meggy  kb. 1 kg 

A tojssrgjt a forr vzzel habosra keverjk, hozzadjuk a porcukrot, lisztet, stport, valamint a tojsok kemny habjt. A tsztt addig stjk, mg nem ragad a teteje, ekkor a  kimagozott meggyet rrakjuk, s kszre stjk. 

Krm: 1 csomag pudingporbl(tetszs szerinti z)a recept szerint krmet fznk, kihtjk.25 dkg margarint,25 dkg porcukorral habosra  keverjk s a kt krmet sszeelegytjk. 

Mz: 10 dkg margarint,4 evkanl kakaval sszeolvasztjuk s a krm tetejre simtjuk.

MEGGYES PITE

Hozzvalk: 5 tojs, 10 kanl cukor, 10 kanl olvasztott zsiradk, 10 kanl tej, 1 kanl ecet, 1 csomag stpor, annyi liszt, hogy gyenge galuska tszta legyen., meggy.

A hozzvalkat jl sszedolgozzuk. Felt jl kizsrozott tepsibe ntjk. A msik felbe egy evkanl kakat kevernk s rntjk a srga tsztra. Rszrjuk a magozott meggyet s lass tzn megstjk.

A tojsok fehrjt gz felett kemny habb verjk 1 bgre cukorral s a meleg tszta tetejre kenjk. Visszatesszk a stbe szradni.

NARANCSOS PISKTATEKERCS

6 tojsbl kakas vagy sima piskta.

 

Krm:1 csomag vanlis pudingport simra kevernk  4 narancs tszrt levvel( 2,5 dl), ezt kveten srre fzzk s hagyjuk kihlni. 25 dkg margarint habosra kevernk 20 dkg porcukorral, 2 narancs reszelt hjval, 2 tojssrgjval, s hozzkeverjk a kihlt pudingkrmet kanalanknt. A pisktt meglocsoljuk narancs aromval s egyenletesen elkenjk rajta a krmet. Megszrjuk 1 meghmozott s apr kockra vgott naranccsal, majd szorosan felgngyljk, alufliba csomagolva 2-3 rra hidegre tesszk. Tlals eltt felforrstunk 5 dkg baracklekvrt, s megkenjk vele a tekercs oldalt s tetejt. Megszrjuk pirtott mandulaforgccsal vagy kekszmorzsval. 

OLASZ GYMLCSLEPNY

 

Nem kell gyrni, csak a tepsibe rtegelni a hozzvalkat.

Hozzvalk: 10 dkg margarin - 2 rszre osztva

sszekevernk 40 dkg lisztet, 1 csomag stporral, 20 dkg cukorral, 1 csomag vanjlis cukorral – kt rszre osztjuk.

½ kg tr, 1,5 – 2 kg meggy vagy ms gymlcs, 0,5 liter tej, + 4 tojssrgja. 

A fele margarinnal a tepsit alaposan kikenjk. Erre rsimtjuk a lisztes keverk felt, s erre rmorzsoljuk a trt. Erre rakjuk a meggyet vagy brmilyen gymlcst. Kvetkezik a lisztes keverk msik fele. Rntjk a tojssrgkkal sszekevert 0,5 liter tejet. A tetejre daraboljuk a maradk margarint. Ezt kveten legalbb fl rig llni hagyjuk. A pihentets utn elmelegtett stben 25 - 30 percig stjk. Kicsit hlni hagyjuk s kockkra vgjuk

SZIBARACK TORTA

 

Hozzvalk: 2 tojs, 10 dkg cukor, 7 dkg liszt, 5 dkg olvasztott langyos margarin. 

A tojsfehrjt kemny habb verjk s egyenknt hozzkeverjk a tojsok srgjt, a  cukrot, a lisztet s a langyos margarint. Kikent nagy tortaformban, forr stben aranysrgra stjk s a formban hagyjuk kihlni. 

Krm: 1 csomag citromz pudingport, 4 dl tejjel, 10 dkg cukorral srre fzzk s hozzadunk 1 citrom reszelt hjt s levt, hagyjuk kihlni. 10 dkg margarint 25 dkg ttrt trt kikevernk s hozzadjuk a kihlt krmhez s 30 dkg kis kockra vgott szibarackot. Az gy sszelltott krmet a formban lv tsztra simtjuk.  

Tetejre: 20 dkg szibarackot cikkekre vgunk s citrom lvel megntzzk, hogy ne barnuljon meg. Ezutn a torta tetejre helyezzk a cikkekre vgott szibarackot s nhny  rra behtjk. Vagy zselatinnal bevonjuk s gy helyezzk htbe. 

SZIBARACK SZELET

 

Hozzvalk:  5 tojs, 25 dkg porcukor, 1 dl olaj, 1 dl vz, 25 dkg liszt, 1 csomag stpor, 3 evkanl kaka 

A tojssrgjt a porcukorral, az olajjal, a vzzel habosra kavarjuk. Hozzadjuk a stporral elkevert 25 dkg lisztet s a kakaport. Ezt kveten a felvert tojsfehrjvel lazn sszekeverjk.  Megstjk. 

Krm: 1 csomag vanlia z pudingport, 4 dl tejjel, 10 dkg cukorral srre fzzk s hozzadunk 1 citrom reszelt hjt s levt, hagyjuk kihlni. 10 dkg margarint 25 dkg ttrt trt kikevernk s hozzadjuk a kihlt krmhez s 30 dkg kis kockra vgott szibarackot. Az gy sszelltott krmet a tsztra simtjuk.  

Mz: 30 dkg porcukrot, 6 tojsfehrjvel gz felett kemnyre vernk. A pisktra rkenjk a krmet, bevonjuk a mzzal, mindezt reszelt csokoldval is dszthetjk. 

SLT TSZTS ALMA

 

Hozzvalk: 1 kg alma, 25 dkg gyufatszta vagy crnametlt, rumaroma, 2 dl tejszn, 2 tojs, 5 dkg porcukor, 10 dkg di, mlnalekvr, 1 citrom, vaj vagy margarin. 

A tsztt lobog, rumaromval zestett vzben megfzzk, leszrjk, sszekeverjk a lekvrral s kivajazott tzll tlba tertjk. A tojsokat s a tejsznt elkeverjk a cukorral, s a tsztra ntjk. Az almkat meghmozzuk, kivesszk a maghzat, felszeleteljk, kevs citromlvel meglocsoljuk s a tsztakeverket bebortjuk vele. Rszrjuk a durvra trt vagy vgott dit, megntzzk mlnalekvrral, rreszeljk a citrom hjt s kzepes lngon megstjk.

SZLS SLT METLT

 

Hozzvalk: 10 dkg vkony metlt, 1-2 nagy szem szlfrt, 2 tojs, 1 pohr tejfl, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 2 vanlis cukor, csipet s. 

A tsztt enyhn ss vzben kifzzk, mg melegen elkeverjk a vaj egy rszvel. A tejflt simra keverjk a tojssal, cukorral, egy csipet sval. A mazsolt beztatjuk, a szlt leszemezzk, megmossuk. Egy kerek tortaformt kikennk a flretett vajjal, megszrjuk zsemlemorzsval. A tsztt sszekeverjk a tejfls ntettel, a szlvel s a mazsolval. Belentjk az elksztett stformba. Addig stjk, mg a teteje elsznezdik. Mg forrn kibortjuk a formbl, szlszemekkel dsztve tlaljuk. 

 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Hnyan vagyunk
Induls: 2006-06-06
 
ra
 
G-Mail belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
Naptr
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints